Reprobel-aangifte10 Mei 2023

Mogelijks ontving u recent ook een uitnodiging voor het indienen van een Reprobel-aangifte. Deze aangifte moet in principe ingediend worden tegen uiterlijk 15 mei 2023.

Tijdens de dagelijkse werkzaamheden van uw bedrijf maakt u ongetwijfeld gebruik van informatie beschikbaar op het internet. Wellicht bewaart u deze informatie of print u deze af. Het nemen van dergelijke – al of niet digitale - kopies vereist niet de voorafgaande toestemming van de auteurs indien het voor privé- of beroepswerkzaamheden wordt gebruikt. Dit betekent niet dat de auteur geen recht heeft op een vergoeding. Reprobel int en verdeelt deze auteursvergoedingen.

 

Brief ontvangen van Reprobel

Indien Reprobel een bijdrage vordert maar u kopieert of print geen enkel auteursrechtelijk beschermd werk, dan is deze vergoeding niet verschuldigd. In dit geval moet u, binnen de opgegeven termijn,  een nulaangifte indienen via het portaal van Reprobel.

Let wel: een nulaangifte doet u enkel als u effectief geen gebruik maakt van auteursrechtelijk beschermd werk. In onze digitale samenleving is dat namelijk snel gebeurd. Controles met bijhorende sancties kunnen niet uitgesloten worden.

 

Geen brief ontvangen van Reprobel

Heeft u geen brief ontvangen voor het betalen van een vergoeding, dan hoeft u niets te ondernemen

 

Vragen?

Heeft u vragen of wenst u hulp bij het indienen van uw Reprobel-aangifte? Onze medewerkers helpen u graag verder!

Terug naar overzicht