Krachtenbundeling om samen te groeien in Oost-Vlaanderen01 November 2023

DKF Fiduciaire zet haar opmars in Vlaanderen verder. Na de overname van GVS Accountants en Belastingsconsulenten uit Gent eerder dit jaar, wordt nu ook Accountancykantoor Van den Broeck - Vandecasteele uit Nazareth geïntegreerd. De overname kadert in de ambitie van DKF Fiduciaire om haar aanwezigheid in Oost-Vlaanderen verder uit te breiden. Het kantoor dat Luk Van den Broeck en Chris Vandecasteele 35 jaar geleden hebben opgericht, staat voortaan onder leiding van Katinka De Clercq. Alle medewerkers die in Nazareth momenteel aan de slag zijn, behouden hun job.

DKF Fiduciaire kent een lange geschiedenis met wortels die teruggaan tot 1951. Bij oprichting was het kantoor voornamelijk in de regio Kortrijk actief, tot in 1999 onder impuls van een nieuwe bestuurdersploeg een groeistrategie werd gevolgd. DKF Fiduciaire verwierf in een eerste fase de aandelen van Orbofisk uit Waregem. Later werden ook de kantoren van Dries Lagae uit Tielt, Willem Decraene & Partners uit Waregem en GVS Accountants en Belastingconsulenten uit Gent overgenomen. De acquisities geven het bedrijf een stevige boost. Het aantal medewerkers groeit aan en recent werden er ook splinternieuwe kantoren in gebruik genomen. Daarnaast maakt DKF ook deel van de MGI Worldwide-groep, een internationale associatie van accountants en consultants.

Brecht Damman, partner bij DKF Fiduciaire: “We hebben de voorbije jaren een mooie weg afgelegd en hebben in de sector een zeer goede naam. Ons succes hebben we voornamelijk te danken aan onze klantgerichtheid, nabijheid en excellente dossierkennis. Elk dossier nemen we met een gezonde drive en flexibiliteit ter harte. Daarnaast beschikken we ook over een team van gevestigde waarden en aanstormend talent. Onze teams weten als geen ander voor welke uitdagingen onze kmo-klanten vandaag staan.”

Een win-win voor beide partijen

Met de overname van accountantskantoor Van den Broeck-Vandecasteele uit Nazareth krijgt DKF Fiduciaire er weer een nieuw kantoor bij. Op die manier volgt het bedrijf de consolidatietrend die binnen de sector aan de gang is. “Dit is een mooie opportuniteit, die ons de nodige slagkracht zal geven om verder te groeien en die ook de kwaliteit van onze dienstverlening ten goede zal komen”, gaat Brecht verder. “Oost-Vlaanderen is voor ons geen onbekend terrein meer. Maar de ervaring en de positieve ingesteldheid die binnen het team van het kantoor Van den Broeck – Vandecasteele aanwezig is, stelt ons in staat om in de regio uit te breiden.”

Voor Van den Broeck - Vandecasteele was het dan weer belangrijk de continuïteit en de toekomst van het kantoor te garanderen. Zo blijven dochters Kim Van den Broeck en Inge Van den Broeck binnen het kantoor actief. “In een steeds uitdagendere wereld willen wij onze medewerkers een toekomstperspectief met groeimogelijkheden bieden en in DKF Fiduciaire vonden we een partij die dat kan waarborgen. Ze beschikken over veel ervaring en er heerst een cultuur van openheid. Bij DKF Fiduciaire wordt niet enkel het verhaal van de klant geschreven, maar krijgen onze medewerkers ook kansen om hun carrière verder uit te bouwen”, stellen Luk Van den Broeck en Chris Vandecasteele.

VDB-VDC en DKF

Kantoor krijgt nieuwe naam

In tijden waarin accountants en consultants fel gegeerd zijn op de arbeidsmarkt is dat natuurlijk een troef. Het nieuwste kantoor, dat omgedoopt wordt tot DKF - VDB - VDC Fiduciaire, komt onder leiding van Katinka De Clercq. Na zes jaar als accountant binnen DKF Fiduciaire wordt zij partner. “Ik krijg de kans om te tonen wat ik in mijn mars heb en ben enorm gemotiveerd om hier een succesverhaal te schrijven. Uiteraard zal ik eerst samen met Luk, Chris, Inge en Kim voor de nodige stabiliteit zorgen en verder bouwen op de hoekstenen die dit kantoor groot hebben gemaakt. De tien huidige medewerkers blijven alvast op post”, aldus Katinka De Clercq. 

Over DKF

DKF Fiduciaire is een onafhankelijk kantoor van accountants, fiscalisten, juristen en consultants en is gehuisvest te Kortrijk, Waregem, Tielt en voortaan worden de activiteiten van het Gents kantoor overgebracht naar Nazareth. Het accountantskantoor maakt deel uit van MGI Worldwide, een wereldwijd samenwerkingsverband van onafhankelijke accountants-en consultancykantoren.

DKF Fiduciaire is erkend door het ITAA en is uitgegroeid tot een gevestigde waarde met inmiddels al meer dan 70 jaar nationale en internationale ervaring. DKF Fiduciaire bestaat uit een dynamisch team van 65 medewerkers, waaronder 8 partners.

Een standaardpakket is bij DKF niet aan de orde. Elke onderneming wordt altijd afzonderlijk bekeken en individueel ondersteund.

Partners DKF

Terug naar overzicht