Coronavirus - Deadline nadert voor bepaalde steunmaatregelen15 December 2020

Met het jaareinde in zicht nadert de uiterlijke aanvraagtermijn voor bepaalde corona-steunmaatregelen. Onderstaand geven wij u een kort overzicht.

Overbruggingsrecht

De zelfstandigen wiens activiteit onderhevig is aan een verplichte sluiting of hoofdzakelijk (minstens 60%) van een van deze sectoren afhankelijk zijn (bijv. toeleverancier horeca, catering events,…), maken aanspraak op het (enkel of dubbel) crisis-overbruggingsrecht.

Zelfstandigen die hun activiteiten mogen heropstarten, maar door de coronamaatregelen een omzetdaling kennen van minstens 10%, kunnen mogelijks beroep doen op het relance-overbruggingsrecht.

De uitkering voor zowel het crisis- als het relance-overbruggingsrecht kan aangevraagd worden tot:

  • april tot juni: 31/12/2020
  • juli tot september: 31/03/2021
  • oktober tot december: 30/06/2021

Nieuw Vlaams Beschermingsmechanisme

Het ‘Nieuw Vlaams Beschermingsmechanisme’ kan aangevraagd worden door ondernemingen met een omzetdaling van min. 60% in vergelijking met dezelfde periode in 2019 en/of verplichte sluiting in de periode van 1 oktober tot 18 november 2020.

De aanvraagtermijn voor deze tegemoetkoming verstrijkt op 31/12/2020 om 15u00.

 

Heeft u verdere vragen of wil u concreet nagaan of alles aangevraagd is voor uw onderneming qua steunmaatregelen? Onze medewerkers Alexandra Samyn en Simon Callens helpen u graag verder!

Terug naar overzicht