Update Frans arbeidsrecht - carte d'identification professionnelle04 April 2017

We verwijzen naar de recente ontwikkelingen in het kader van detachering van Belgische (buitenlandse) werknemers naar het Franse grondgebied en wensen u te informeren over nieuwe verplichtingen in de bouw- of openbare sector.

Sinds woensdag 22 maart 2017 is het verplicht om voor elke gedetacheerde werknemer te voorzien in de aanvraag van de carte d’identification professionnelle bij de Franse bouwkas.

Deze kaart is verplicht aan te vragen door de bouwonderneming/werkgever voor al zijn werknemers en zijn uitzendkrachten die er aanwezig zijn. Er zijn enkele uitzonderingen waarvoor deze kaart niet aan te vragen is, onder andere architecten, energie auditoren, opmeters, veiligheidscoördinatoren, chauffeurs voor de levering van goederen.

Deze kaart is aan te vragen bij de Franse bouwkas via de website https://www.cartebtp.fr, telkens na het online indienen van voorafgaandelijke aangifte bij de Franse arbeidsinspectie en voor de aanvang van de werken. Er is aan deze kas een financiële bijdrage van 10,80 EUR per kaart te betalen.

Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor bijkomende informatie.

Bron: RFN - Société d'expertise comptable (BOESCHEPE)

Terug naar overzicht