banner

Contacteer ons

Kortrijk: +32 56 22 47 71
Waregem: +32 56 60 39 60
Tielt: +32 51 42 60 50

Contacteer ons

Nieuws

22Dec

Vraag een LEI aan

Voert u als bedrijf transacties uit op de beurs? Duid dan zeker 3 januari 2018 met rood aan in uw agenda. Vanaf die dag heeft uw onderneming een LEI (Legal Entity Identifier) nodig. Deze internationaal gestandaardiseerde code dient u verplicht te vermelden bij elke aankoop of verkoop van beursprocucten, zoals aandelen, obligaties, warrants, staatsleningen en staatsbonnen.

Lees meer

04Dec

Belastingen op voordelen via werkgever worden verlaagd en vereenvoudigd

Vanaf 1 januari 2018 wijzigen de fiscale regels voor de belastbare voordelen (pc, laptop, gsm, tablet, internet) die werknemers via hun werkgever ter beschikking gesteld krijgen. Hiermee wordt het systeem aanzienlijk vereenvoudigd en dalen de belastingen op die voordelen. Er zal gewerkt worden met vier duidelijke en makkelijk toe te passen bedragen. 

Lees meer

13Nov

Nieuwsbrief - november 2017

In deze nieuwsbrief ontdekt u: Verlaging van de vennootschapsbelasting en andere fiscale maatregelen uit het begrotingsakkoord - Drie manieren om geld te lenen van uw vennootschap - Met de fiets naar het werk: de fiscale voordelen

Lees de nieuwsbrief

23Oct

Onbelast bijverdienen

Op maandag 23 oktober 2017 kwam er van Kris Peeters (Vice-Eersteminister en Minister van Werk, Economie en Consumenten, belast met Buitenlandse Handel) een persbericht in verband met onbelast bijverdienen met verenigingswerk, klussen en deeleconomie. 

Lees meer

31Oct

Unpaid - online platform

Unpaid is een initiatief van het advocatenbureau DE GROOTE – DE MAN en werd als reactie gecreeërd op de wet met betrekking tot Invorderingen onbetwiste Geldschulden. Met dit online platform kan u uw onbetaalde niet-geprotesteerde facturen, ten aanzien van ondernemingen, innen met een minimum aan kosten en inspanningen.

Lees meer

19Oct

Seminarie 9 november 2017 "De impact van het Zomerakkoord & het nieuwe erfrecht"

De fiscale maatregelen van het Zomerakkoord krijgen stilaan hun definitieve vorm. Een en ander zal nader toegelicht worden op een seminarie te Kuurne (Huis Van Wonterghem - Koning Leopold III-straat 9) op 9 november eerstkomend vanaf 18.45 uur, waarvoor u hieronder een link naar de uitnodiging en het antwoordformulier vindt. Uw dossierbeheerder zal daarnaast de impact van deze maatregelen voor u in detail opvolgen.

Uitnodiging & Antwoordformulier

Meer info

13Jun

Nieuwsbrief - juni 2017

In deze nieuwsbrief ontdekt u: De intrestvoeten voor 2017 op een rij - Hoeveel brengt de doelgroepvermindering eerste aanwervingen op? - Voordeel alle aard gebruik woning: rechtspraak vindt regels ongrondwettig

Lees de nieuwsbrief

21Mar

Nieuwsbrief - maart 2017

In deze nieuwsbrief ontdekt u: Op zoek naar alternatieve beloning? Betaal de poetsvrouw van uw werknemer - Over bedrijfswagens en tankkaarten: nieuwe regels zullen vennootschappen geld kosten - De gevolgen van de Brexit voor uw bedrijf - Verplichte inhouding op facturen aannemers

Lees de nieuwsbrief

17Mar

3e Ladies Night

Op 17 maart 2017 ging onze derde Ladies Night door. Aan deze sportieve editie namen 19 enthousiaste vrouwelijke medewerkers deel.

Meer info

21Nov

Nieuwsbrief - november 2016

In deze nieuwsbrief ontdekt u: Controleur mag nu ook de data inkijken die u bewaart in de cloud - Nieuw permanent systeem fiscale en sociale regularisatie in werking - Interestvoet voor handelstransacties daalt - Intracommunautaire levering bewijzen met bestemmingsdocument.

Lees de nieuwsbrief

24Oct

Behoud van uw levensstijl via een beding van aanwas

U wenst dat iemand na uw overlijden op financieel vlak dezelfde levensstandaard kan behouden. Uw roerend vermogen dient in eerste instantie aan uw langstlevende echtgeno(o)t(e), broer/zus of vriend/vriendin toe te komen. Deze bescherming kan u realiseren via een beding van aanwas.

Meer info

24Oct

Successieplanning via een burgerlijke maatschap

U wenst dat iemand na uw overlijden op financieel vlak dezelfde levensstandaard kan behouden. Uw roerend vermogen dient in eerste instantie aan uw langstlevende echtgeno(o)t(e), broer/zus of vriend/vriendin toe te komen. Deze bescherming kan u realiseren via een beding van aanwas.

Meer info

23Oct

Nieuwe website CPAAI

DKF Fiduciaire nv maakt deel uit van CPAAI, een wereldwijd netwerk van onafhankelijke accountantskantoren. Bekijk op de nieuwe website van CPAAI wat wij via dit netwerk ook voor uw business kunnen betekenen.

Bekijk de nieuwe website van CPAAI: http://cpaai.com/

20Oct

DKF steunt het goede doel

DKF sponsorde op 20 oktober 2016 het filmgala georganiseerd door De Hoge Kouter voor het goede doel. We kregen in avant première de Vlaamse film "De Premier" van Erik Van Looy te zien.

Meer info

22Aug

BTW 6 % op privé woning vanaf 10 jaar

Vanaf 12 februari 2016 is het verlaagd BTW-tarief van 6% alleen nog van toepassing voor privéwoningen van minstens 10 jaar oud. Er is een overgangsmaatregel voor de werken die vanaf 12 februari 2016 worden verricht aan een woning van minder dan 10 jaar oud maar van minstens 5 jaar oud.

Lees meer

07Jul

Nieuwsbrief - juli 2016

In deze nieuwsbrief ontdekt u: Taxshift in de praktijk - Betalingen aan belastingparadijzen - Het huwelijkscontract als instrument van successieplanning - Vlaamse miserietaks aangepakt

Lees de nieuwsbrief

05Jul

Zorgvolmacht

Continuïteit in het beheer van uw vermogen ingeval van tijdelijke of blijvende onbekwaamheid via een zorgvolmacht.

Meer info

01Jul

Jaarlijkse vennootschapsbijdrage: onwettig?

Elke vennootschap onderworpen aan de Belgische vennootschapsbelasting is verplicht om een jaarlijkse bijdrage te betalen voor de financiering van het sociaal statuut der zelfstandigen. Reeds enkele jaren is er een discussie aan de gang over de wettigheid van deze bijdrage.

Meer info

29Apr

2e Ladies Night

Op 29 april 2016 ging onze tweede Ladies Night door, 22 enthousiaste vrouwelijke medewerkers gingen mee.

Meer info